Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

«Γράμματα στη Γερμανία» δια χειρός Αντώνη Μποσκοΐτη





ΓΡΑΦΕΙ Παναγιώτης Μήτσικας 7 Ιουλίου 2015

Πεπειραμένος ντοκιμαντερίστας underground προσώπων του πολιτισμού με ανεπανάληπτη γοητεία (ελληνική ροκ σκηνή των ’70s, Κατερίνα Γώγου, Νίκος Κούνδουρος, Φλέρυ Νταντωνάκη), o Αντώνης Μποσκοΐτης επιστρέφει στα κινηματογραφικά δρώμενα με μία μικρού μήκους ταινία, τιτλοφορούμενη «Γράμματα από τη Γερμανία».

Το διαρκειας 15 λεπτών φιλμ, έχει γυριστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λουξεμβούργο) και βασίζεται στο διήγημα «Άρνηση» από τη συλλογή διηγημάτων «Το Ρετιρέ» της Τούλας Μπούτου, η οποία υπογράφει και το σενάριο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον, θεατρικής παιδείας, Μανώλη Δεστούνη, τον νεαρό Απόλλωνα Μπόλλα και την ιδιαίτερα ταλαντούχα Λίλα Μπακλέση. Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο: για τη μουσική της ταινίας είναι υπεύθυνη η σπουδαία Ελένη Καραΐνδρου, μία συνθέτρια-ορόσημο για την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η υπόθεση αφορά μία ιστορία μετανάστευσης στην Ελλάδα των αρχών του 1960: Ένας γέρος πατέρας (Μανώλης Δεστούνης) μένει πίσω με τη νύφη του (Λίλα Μπακλέση), γράφοντας γράμματα στον γιο του (Απόλλων Μπόλλας) που έφυγε μετανάστης στη Γερμανία. Ο θάνατος του νέου θα ανατρέψει τις ψυχολογικές ισορροπίες όλων τους…

πηγή: 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου