Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μια λυρική βραδιά...




Στις 27 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Πειραιά, έλαβε χώρα μια πολύ αξιόλογη καλλιτεχνική εκδήλωση υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου του ΔΣ του ιδρύματος, τέως προέδρου Δικηγ. Συλλόγου Πειραιά, κ. Βασίλειου Βενέτης.
Ήταν  μια πολύ συγκινητική βραδιά, η οποία περιελάμβανε τραγούδια κλασικού ρεπερτορίου αλλά και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α. Προσήλθαν πάρα πολλοί από τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος και οι οποίοι έδειξαν τον μεγάλο ενθουσιασμό τους με κάθε τρόπο ακόμη και συνοδεύοντας φωνητικά τους καλλιτέχνες και μερικοί και με χορευτικές επιδόσεις.
Έλαβαν μέρος οι λυρικοί καλλιτέχνες της λυρικής σκηνής: Λυδία Αγγελοπούλου, Όλγα Βενέτη - Καλακώνα, Σταμάτης Μπερής. Στο πιάνο συνόδευε ο μαέστρος Μιχάλης Παπαπέτρου.
Αξίζει ένα μεγάλο εύγε στους τόσο εκλεκτούς καλλιτέχνες αλλά και στην διεύθυνση του Γηροκομείου που κατορθώνει τόσο επιτυχημένα να οργανώσει βραδιές υψηλής ψυχαγωγίας για αυτούς τους τόσο μοναχικούς ανθρώπους.
Ομολογούμε ότι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις απ’αυτή την ωραία βραδιά.

φωτο από:  εδώ



**************************************************************** 


Για να μην ξεχνάμε!


Μια συγκινητική βραδιά σε ανάμνηση του Γιώργου Οικονομίδη, του τόσο εκλεκτού και ξεχωριστού καλλιτέχνη που άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα έγινε στις 23 Μαΐου στην οδό Σπάρτης, στην πλ. Αμερικής, στο παλιό σπίτι του Μ. Καραγάτση. Τη βραδιά διοργάνωσε η κόρη του Μαριλένα Οικονομίδη που έχει κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα της και παρευρέθηκαν πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους Ο Μανώλης Δεστούνης που απέδωσε πολλά κείμενα του Γ. Οικονομίδη και καταχειροκροτήθηκε. 

https://www.youtube.com/watch?v=BPElFyPkn1s
Την πορεία του ο Γιώργος Οικονομίδης κράτησε ως το τέλος σε υψηλά επίπεδα με το ταλέντο του. ήταν εκείνος που αναπτέρωνε το ηθικό των στρατιωτών βάζοντας στα χείλη της Σοφίας Βέμπο στίχους όπως «Κορόιδο Μουσολίνι».
Υπήρξε ένας παρεξηγημένος καλλιτέχνης ενώ θα έπρεπε να θυμούνται όλοι ότι καλλιτεχνικά κράτησε μια διακεκριμένη θέση και βοήθησε με τη διορατικότητά του την ανέλιξη πολλών άλλων καλλιτεχνών. 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:  Dimitra Papaevageliou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου