Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Οι εντυπώσεις της Ελένης Μπίστικα για το "Τελευταίο Τρένο & Μυστικό Μονοπάτι"


Η Ελένη Μπίστικα παρακολούθησε την Τετάρτη 2.12 την παράσταση των 2 μονόπρακτων μου Τελευταίο Τρένο & Μυστικό Μονοπάτι, και έγραψε τις εντυπώσεις της:

" Μια παράσταση Αποκάλυψη! Η ΕΛΠΙΔΑ για το καλό ελληνικό Θέατρο λάμπει στα κείμενα της κας Μπούτου, στα μάτια της DAME Νίτας Παγώνη, στη μελαγχολική ευγένεια του Βύρωνα Κολάση, στο μέλλον της Μιλένας Παρθενίου, στο στυλ του Οδυσσέα Σταμούλη, στην αλήθεια της Αναστασίας Ελευθερίου, στο μπρίο της Έφης Χαντζούλη Και στη σκηνοθεσία του Τάσου Λέρτα, στην αγάπη όλων των συντελεστών.         Ευχαριστώ!"
                                                                                        Ελένη Μπίστικα Καθημερινή



Την ευχαριστώ πολύ για το άρθρο της στην Καθημερινή:

"Δύο Κυρίες που τιμούν το Θέατρο, η Νίτα Παγώνη, ηθοποιός, και η ιατρός-λογοτέχνης Τούλα Μπούτου
Μία κυρία του Θεάτρου, η Νίτα Παγώνη, πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου στις καλές εποχές, που ντεμπουτάρισε ως "ενζενί" δίπλα στην Κατίνα Παξινού, συναντά στο Θέατρο ΕΛΠΙΔΑ, στο μονόπρακτο "Μυστικό Μονοπάτι", τη συγγραφέα του έργου κα Τούλα Μπούτου, ιατρό αναισθησιολόγο που, από νεαρή ηλικία γράφει θεατρικά έργα και ποιήματα. Και οι δυο, πρωταγωνίστρια της ζωής και της τέχνης, με το ξεχωριστό τους ταλέντο δίνουν στο θεατρόφιλο κοινό αυτό που αποζητά - την αλήθεια, τη συγκίνηση, τη δύναμη της ελπίδας ακόμη και στη σκια του θανάτου... Δυναμική η συνάντησή τους στο Θέατρο ΕΛΠΙΔΑ, στην Αριστοτέλους 53 και Σμύρνης, κάθε Τετάρτη, ώρα έναρξης 19:00, και κάθε Πέμπτη, ώρα 20:00, για τους φίλους του θεάτρου που αποζητούν το ποιοτικό έργο την ερμηνεία σε βάθος από ηθοποιούς που έταξαν υψηλές κορυφές στην καριέρα τους και όχι εύκολες θεαματικές επιτυχίες. Στο "Μυστικό Μονοπάτι" παίζουν δίπλα στη Νίτα Παγώνη οι ηθοποιοί Πάνος Νικολαΐδης, Μιλένα Παρθενίου,Αναστασία Ελευθερίου και Έφη Χαντζούλη.
Το άλλο μονόπρακτο, που παίζεται πρώτο, είναι το "Τελευταίο Τρένο", επίσης βιωματικό έργο της Τούλας Μπούτου, με πρωταγωνιστή τον Βύρωνα Κολάση, επίσης ηθοποιό πρώτων ρόλων στο Εθνικό Θέατρο και τους ηθοποιούς Οδυσσέα Σταμούλη και Μιλένα Παρθενίου. Το έργο αφορά την καθημερινή πραγματικότητα, έχει ζωηρούς διαλόγους και πυκνή δράση. Όλα αυτά με συντελεστές επιτυχίας τον έμπειρο σκηνοθέτη Τάσο Λέρτα, σκηνικά - κουστούμια Μαριλένα Μέλη, μουσική Ιωάννα Παρασκευοπούλου, φωτογραφία Αναστασία Λουκρέζη, φωτισμοί Στάθης Αναστασίου, βοηθοί σκηνοθέτη Μαριλένα Μέλη και Ελένη Καταλιακού. Γενική είσοδος 10 ευρώ, για φοιτητές, ανέργους και ομαδικά 7 ευρώ.
Σημασία στο Θέατρο έχει η παράσταση εκείνη που αγγίζει συναισθηματικά τον θεαστή και δίνει λύσεις και διέξοδο στα αδιέξοδα που μας επιφυλάσσει η πραγματικότητα - όπως πιστεύουν η λογοτέχνης, ιατρός Τούλα Μπούτου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου ΕΛΠΙΔΑ Μανώλης Δεστούνης, ηθοποιός. Παραστάσεις και ηθοποιοί που τιμούν το σανίδι και το κοινό, δίνουν ελπίδα για καλό θέατρο και σε δύσκολους καιρούς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου