Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομπάμα και η παρουσία του στην Ελλάδα



Ναι. Ο Ομπάμα, μας ήρθε στην Ελλάδα επίσημος και καλοδεχούμενος επισκέπτης με την άλλη μορφή του. Στα ολόμαυρα μαλλιά του, είχε κατακαθίσει ο χρόνος, είχαν το γκριζόασπρο χρώμα της επέλασης του χρόνου, που χάριζε στη σκούρα μορφή του κάποια περισσευούμενη περίσκεψη και σοβαρότητα. Όμως το νεανικό του σφρίγος ατόφιο στη κορμοστασιά και τον βηματισμό. Αναπόλησα τις φωτογραφίες που είχα πρωτοδεί. Με την κατάμαυρη γιαγιά του, μια κακοπαθιασμένη νέγρα σύμβολο φτώχειας και θλίψης. Την όμορφη κάτασπρη νέα γυναίκα, τη μητέρα του, που κρατούσε σφιχταγκαλιασμένο το μαύρο της αγοράκι.

Ύστερα, από στιγμιότυπα στη ζωή του με την όμορφη νέγρα σύζυγό του, τις πιο σκούρες νεαρές κόρες του… Κι ύστερα την δική μου σκέψη, που μέσα της έλαμψε ευθύς, σαν ελπίδα, σαν σωσίβια λάμψη προσμονής. Κάτι καινούργιο, έτσι μου φάνηκε, που θα έφερνε από το Λευκό Οίκο μια επανάσταση στην σκοτεινή ιστορία τόσων πολλών χρόνων.
Ναι. Ήλπισα πως κάτι καινούργιο ανατέλλει με αυτό τον διαφορετικό άνθρωπο κι ας ελπίζει η ανθρωπότητα σε κάποιο πρωτοφανέρωτο ουράνιο τόξο. Θα μου πείτε απατηλές ελπίδες και ρομαντισμός;

Εγώ έτσι το ένιωσα. Και τότε έγραψα ένα ποίημα:


Έκκληση στον Μπαράκ Ομπάμα

Αχ! Μη μας απογοητεύσεις
Μαύρε Λωτέ της Αχνόφεγγης Μέρας!
Μη σε παρασύρουν τα θηριώδη κύματα
ενός Ατέλειωτου Καιρού
των Άσπρων Λωτοφάγων Προγόνων σου.
Όλων αυτών που ζέσταναν με τον όγκο τους
με το βάρος, τη σκιά και τις βλέψεις τους,
το Βαρύγδουπο Γραφείο της Οβάλ Κάμαρας
στην Άσπρη Γειτονιά.
Εκεί, όπου εναπόθεταν τα άνομα σχέδια κι όνειρά τους.
Μη λογαριάζοντας τι θα σάρωναν πίσω τους
οι κρύφιοι, κούφοι, λογισμοί τους.
Στο βωμό της δικής τους Πεθυμιάς.
Για Δόξα. Για Χρυσάφι. Για Δύναμη.
Για το γονάτισμα των Αδύναμων Λαών.

Για λιώσιμο των Ανθρώπινων μερμηγκιών
κάτω απ’ τη βαριά τους φτέρνα.
Κάνε να λάμψει Ήλιος Δικαιοσύνης μια φορά.
Ν’ αντηχήσει
Καμπάνα Πανανθρώπινη κάποιου Τέλους.
Και μιας Αρχής.
Κάνε Πρωτόφαντος Αστέρας να φανείς
ανάμεσα στους ακούνητους πενήντα,
σ’ έναν Ουρανό Ελπίδας,
σε μια θάλασσα Παρηγοριάς.
Γύρεψε και φέρε κοντά μας τον Θεό
για να διδάξει την Αγάπη μιαν ακόμη φορά
και νάναι ΑΛΗΘΙΝΗ!
Μη μας Πλανέψεις Μπάρακ Ομπάμα.
Του κόσμου όλου πάρε την Ευχή.
Για ένα χαμόγελο – Τόνα στόμα στ’ Άλλο.
Για ένα κλαδί Ελιάς – Τόνα χέρι στ’ Άλλο.
Για της νεκροζωντανεμένης Ελπίδας
σπαταλημένο Μύρο.
Για την Αρχή κάποιας Ανατολής,
Χαράς Άσβεστη Φλόγα
στη Δύση των Αιώνων.


Απάντηση δεν πήρα από το «Άσπρο σπίτι» όμως χάρηκα αυτή την επίσκεψη και τα ωραία λόγια του, που ίσως να μην τα ξεχάσει, κι από κει που θα είναι τώρα, θυμηθεί να βοηθήσει την Ελλάδα, που όπως δήλωσε τόσο αγαπά.




Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΠ' ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ


Είναι απ’ τις ωραιότερες καντάδες, που έχει τραγουδηθεί πάρα πολύ επιτυχημένα, από τον Λάζαρο Κατωγά, σε παλαιότερους χρόνους αλλά για μένα είναι πάντα αθάνατη.


Απ’ των αγγέλων τα στόματα κλεμμένη
θυμίζει πάντα στη γη τον ουρανό
άλλοτε μοιάζει με θάλασσα αφρισμένη
άλλοτε μοιάζει με κύμα ταπεινό.
Τα κύματα της θαρρείς αναθαρρεύει
ρόδα κι αγκάθια πουλάκια και θεριά
(και η καρδιά μου μαζί της ταξιδεύει
κι απ’ το Μαΐστρο ξανοίγει στο βοριά.)       δίς

Καινούργιους τόπους εμπρός της αγναντεύει
ξαναγυρίζει το κύμα στα παλιά.
Μορφές, αγάπες ολόγυρα αγναντεύει
χαρές και πίκρες και πόνους και φιλιά,
απ’ των αγγέλων τα στόματα κλεμμένη
επήρε όλα τα κάλλη τους μαζί.
(Γι’ αυτό της πρέπει στο στόμα σου να μένει
Γι’ αυτό της πρέπει στο στόμα σου να ζει.)         δίς


Η ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ



Πείρα μου πόσο σε μισώ!
Πείρα μου ακριβοπληρωμένη,
αξιοθαύμαστη πείρα μου.
Εσύ τα βήματα που ξέρεις να κάνεις
σταθερά και μονότονα.
Τα μάτια να βλέπουν
τον ξεκάθαρο ορίζοντα
ίσια μπροστά.
Τίποτα πέρα απ’ τη γραμμή
του ορίζοντα!
Που ξέρεις να προβλέπεις
και να μαντεύεις την καταιγίδα
και το ξέφτισμα της προσμονής.
Που ξέρεις να ξύνεις
τη χρυσή κορνίζα της αυταπάτης
για να φανεί το μπρούντζινο περιθώριο
της στεγνής αλήθειας.
Σε κουβαλώ μέσα μου.
Αναπόσπαστο φορτίο του είναι μου.
Παγωμένη βροχή
στα τρυφερά φτερά που τρεμουλιάζουν.
Και σύ, καταλυτική,
ξέρεις να κατακτάς κάθε στιγμή κι ένα μου κύτταρο.
Σίγουρη για την τελειωτική σου Νίκη.
Πείρα μου σεβάσμια
με ξέμαθες να ονειρεύομαι.
Γι’ αυτό σε μισώ!


Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)



Ο ονομαστός αυτός σατιρικός ποιητής, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Φεβρουαρίου του 1853. Η καταγωγή του ήταν από σοβαρή και εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του Χριστόφορος, είχε γεννηθεί στα Κύθηρα και είχε ασχοληθεί με το επάγγελμα του εμπόρου με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Όταν η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, ο Χριστόφορος Σουρής διέθεσε όλη του την περιουσία για ν’ απαλλάξει τον αδελφό του από χρέη, που του είχαν δημιουργηθεί από την αποτυχημένη ασχολία του με το εμπόριο.

Ο Γεώργιος είχε την επιθυμία να ασχοληθεί με την επιστήμη της Θεολογίας, όμως η οικογένεια είχε πλέον την ανάγκη από οικονομική βοήθεια και ο γιος του έπρεπε να προσφέρει αυτή τη βοήθεια το συντομότερο. Αρχίζει λοιπόν με το εμπόριο όπως ο πατέρας του και πηγαίνει γι’ αυτό στη Ρωσία. Αλλά δεν σημείωσε καμιά πρόοδο και γρήγορα γυρίζει στην Αθήνα.

Διορίσθηκε γραφέας σε κάποιο συμβολαιογραφείο και συγχρόνως γράφεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου. Χωρίς επιτυχία ούτε στις σχολικές, ούτε στις πανεπιστημιακές του επιδόσεις.

Μια μέρα, ένας φίλος του ήλθε και τον παρακάλεσε να γράψει έναν επικήδειο λόγο για τη μνηστή του, που είχε φύγει ξαφνικά από τη ζωή. Ο Σουρής προτίμησε να γράψει ένα ποίημα για την περίπτωση. Αυτό το ποίημα, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, έγινε η αρχή της λαμπρής του διαδρομής στην ποίηση. Ποιήματά του αρχίζουν να δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. «Μη χάνεσαι», «Ραμπαγάς», «Αριστοφάνης», «Ασμοδαίος» και άλλα. Με το ψευδώνυμο Souris.

Το 1881 παντρεύτηκε την Μαρία Κωνσταντινίδου από τη Χίο, το γένος Αργέντη – Ροδοκανάκη και από το γάμο αυτό απέκτησε πέντε παιδιά. Υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας με ιδιαίτερη αδυναμία, αγάπη, εκτίμηση στη γυναίκα του. Κανένα του ποίημα δεν δημοσιεύτηκε πριν το κρίνει η κυρία Σουρή.

Μετά την αποτυχία του στις εξετάσεις της Φιλολογίας, αποφάσισε να εκδώσει ένα έμμετρο σατιρικό φύλλο, τον «Ρωμηό». Το πρώτο φύλλο είδε το φως στις 2 Απριλίου του 1883 και συνέχισε να εκδίδεται σχεδόν επί 50 χρόνια. Έγινε ένα φύλλο προσφιλές για κάθε Αθηναίο και όχι μόνο, που στους έξυπνους στίχους του ξεχνούσε τις δύσκολες ώρες που περνούσε κατά καιρούς η πατρίδα μας.
Ακόμη και στις πολύ σύντομες θερινές διακοπές του, ο ποιητής μας συνέχιζε να γράφει.

Έκανε μια αριστοτεχνική μετάφραση των «Νεφελών» και αυτό έγινε η αιτία να καλείται νέος Αριστοφάνης. Επίσης το μεγαλύτερο του ποίημα «Ο Φασουλής Φιλόσοφος». Η φήμη του γρήγορα ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε διάσημος και στο εξωτερικό. Σε πολλές χώρες κυκλοφορούσαν μεταφράσεις των ποιημάτων του και φωτογραφίες του, που από κάτω είχαν το χαρακτηριστικό δίστιχο «Εγώ ο Γεώργιος Σουρής – ιππότης του Σωτήρος – και Χιώτης διαβολόλωλος – αστείου χαρακτήρος».

Ήταν φιλάνθρωπος, ειλικρινής, ένθερμος πατριώτης. Κατόρθωσε να διαβάζεται, να γίνεται αντιληπτός, να εμπνέει αισιοδοξία παρά την απαισιοδοξία του ανθρώπου, ο οποίος απώλεσε την πίστη στο περιβάλλον. Ενέπνεε ενθουσιασμό και σκόρπιζε ελπίδες για ένα απώτερο Μέλλον. Πολλοί συγγραφείς και κορυφαίοι ξένοι άνθρωποι των γραμμάτων είχαν συνηγορήσει για να του δοθεί το βραβείο Νόμπελ.

Οι μεγάλες τρικυμίες, οι μάταιοι θόρυβοι, οι άγονοι φιλολογικοί διαπληκτισμοί, του ήταν άγνωστοι. Δεν ανήκε σε καμιά πολιτική μερίδα, γι αυτό δεν σατίριζε πρόσωπα σύγχρονά του. Και το μίσος έλειπε από τους στίχους του.
Όπως και ο πατέρας του, έτσι κι αυτός δεν έτρεφε καμιά υπόληψη για το χρήμα, γι’ αυτό ποτέ δεν το κυνήγησε και το Δημόσιο Ταμείο δεν τον εγνώρισε σαν πελάτη του, όπως θα μπορούσε να είναι.

Όπως είναι φυσικό, βρέθηκαν μερικοί που τον αποδοκίμασαν. Μερικοί τον κατηγόρησαν ότι είναι αισχρός στις εκφράσεις του. Όμως οι λέξεις που μεταχειριζόταν ο Σουρής, ήταν λέξεις της καθημερινής ζωής που οι κατήγοροί του δεν είχαν απλώς συνηθίσει να τις βλέπουν γραμμένες με τυπογραφικά στοιχεία και τοποθετημένες στη σωστή θέση. Άλλοι τον κατηγόρησαν πως έβρισκε θέματα γελοία για να ασχοληθεί (όπως στο ποίημά του «Ο Φασουλής φιλόσοφος»). Αλλ’ αυτοί απλούστατα δεν είχαν μπορέσει να εμβαθύνουν στο νόημα των στίχων, πως ο Φασουλής δεν ήταν απλώς ο Φασουλής του κουκλοθέατρου, αλλά ο άνθρωπος του λαού που βλέπει τον κόσμο με γυμνό μάτι.

Ο Σουρής ήταν απλός και ταπεινός διαβάτης, που έβλεπε τα πάντα με σκωπτικό χιούμορ και φαιδρότητα, η οποία όμως στο βάθος έκλεινε βαθιά μελαγχολία. Γιατί ενώ με τους στίχους του έκανε να γελούν τόσες γενιές ανθρώπων, ο ίδιος ήταν σχεδόν πάντα σκυθρωπός και μελαγχολικός.
Πολλοί οι λογοτέχνες που πέρασαν το κατώφλι του σπιτιού του, αλλά πολύ λίγοι οι πιστοί του φίλοι, επειδή αυτοί καταλάβαιναν τον κλειστό του χαρακτήρα. Οι θαυμαστές του έργου του, του είχαν παραχωρήσει μια βίλα στο Ν. Φάληρο. Οι κάτοικοι του Φαλήρου, έβλεπαν κάθε βράδυ τον Σουρή με τη γυναίκα του στη συνηθισμένη γωνία του καφενείου. Κι ενώ οι φίλοι του μιλούσαν και γελούσαν ζωηρά, αυτός αμίλητος σκεπτόταν, χαμένος πίσω απ’ τους καπνούς του τσιγάρου του.

Είναι πολύ γνωστός ο πίνακας των 6 φίλων (Παλαμά, Δροσίνη, Σουρή, Προβελέγγιου, Στρατήγη) κι είναι χαρακτηριστικό το ύφος του καθενός εκ των 6 αυτών ποιητών – συνοδοιπόρων.


"Οι σύγχρονοι ποιηταί", πίνακας του Γ. Ροϊλού. Στην άκρη δεξιά, ο Αριστομένης Προβελέγγιος διαβάζει ένα έργο του.
Δεξιά απ' αυτόν ο Γεώργιος Σουρής και στη συνέχεια οι Κωστής Παλαμάς, Ιωάννης Πολέμης και Γεώργιος Στρατήγης.
Πρώτος απ' αριστερά, με το μονόκλ, ο Γεώργιος Δροσίνης.

Είναι γνωστό από τα «Σκόρπια φύλλα της ζωής μου», του Γ. Δροσίνη, πως ο τελευταίος, ένα βράδυ κατηφορίζοντας την οδό Χαρ. Τρικούπη –Πινακωτών τότε – καθώς έφευγε από βεγγέρα στο σπίτι του φίλου του Σουρή– άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του να τραγουδιέται από κανταδόρους, μελοποιημένη, από άγνωστο συνθέτη, η αθάνατη κατόπιν «Αμυγδαλιά» του.
Ο Γεώργιος Σουρής ήταν μια ξεχωριστή φυσιογνωμία, ένας φιλόσοφος που δεν θαμπώθηκε από τίποτα σ’ αυτόν τον κόσμο.

Το 1918 ο ποιητής προσεβλήθη από ένα είδος γρίπης. Στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου σταμάτησε την έκδοση του “Ρωμηού”, που επί τόσα χρόνια είχε συντροφέψει και διασκεδάσει τους Έλληνες.

Στις 26 Αυγούστου του 1919, ο θάνατος στέρησε τον ελληνισμό από έναν Αριστοφάνη. Οι σύγχρονοί του λυπήθηκαν βαθιά για την απώλειά του. Αλλά και οι μεταγενέστεροι τον αναθυμόμαστε πολλές φορές διαβάζοντας κάτι δικό του –που πάρα πολύ συχνά θαρρείς είναι γραμμένο για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Για τα δεδομένα της σημερινής κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής, με την πικρόχολη εμπνευσμένη διάθεση για διακωμώδηση.

Πριν κλείσουμε αυτό το κείμενο, ας θυμηθούμε άλλη μια φορά το μοναδικό σε κάθε του λεπτομέρεια ποίημα, που εκφράζει την Ελλάδα.


Δυστυχία σου Ελλάς

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;



Κείμενο από το «Τετράδιο»
του Γιάννη Σουβαλιώτη
Με επανάκαμψη
Τούλα Μπούτου

Κριτική για τις "Αναπάντεχες κλήσεις" από τον Κωνσταντίνο Μπούρα



Μια κριτική από τον θεατρολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπούρα για το έργο μας "Αναπάντεχες κλήσεις" στην ιστοσελίδα Γράφειν, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.


          «Σπεύδω αναφανδόν να υπερθεματίσω υπέρ της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας όταν οι συγγραφείς (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) διαπνέονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη και προσπαθούν να μεταδώσουν μια νότα χαράς, αισιοδοξίας κι ελπίδας στα ζοφερά χρόνια της πολυπλόκαμης πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε όλοι εκόντες άκοντες («μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»).


Η Τούλα Μπούτου, αφού υπηρέτησε τον Άνθρωπο ως επιστήμων γιατρός, γίνεται τώρα και ιατρός ψυχών, συνθέτοντας μια ελαφρά μαύρη κωμωδία που ερμηνεύουν ολόψυχα οι καλλιτέχνες του Θεάτρου Ελπίδα. Μακριά από δήθεν λογιωτατισμούς, ψευτοδιανοουμενισμούς και μεταμοντέρνες αρλούμπες, η ερασι-τεχνία της συγγραφέως σε συνδυασμό με την πολύπλευρη καλλιέργειά της, τον άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας και τη φιλάνθρωπη χιουμοριστική της στάση απέναντι στα πρόσωπα, στα πράγματα και στις καταστάσεις που μας βαραίνουν, αναπηδά αβίαστο το γέλιο του θεατή, που ψυχ-αγωγείται και προβληματίζεται ταυτόχρονα, ενόσω του μεταγγίζεται από σκηνής η χαρά της ζωής και μια ηθική στάση απέναντι στα αδιέξοδα, που είναι πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικεύονται. Επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουμε ότι στα Χρόνια της Κρίσης, μόνον οι δημιουργικώς εξελισσόμενοι θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα επιβιώσουν με αισιοδοξία κι ευγνωμοσύνη που πηγάζει από την εσωτερική κυτταρική χαρά του καθημερινού βιώματος αυτού του θαύματος που λέγεται Ζωή και μόνον ένας γιατρός με σαράντα χρόνια κλινική πείρα μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό καλύτερα από έναν άλλον.


Η Τούλα Μπούτου κατατάσσεται επάξια στη χορεία των αξιοθαύμαστων ιατρών-θεατρικών συγγραφέων, όπως κι ο πανάξιος Χρήστος Ναούμ. Εκ μέρους της Ανθρωπότητας, τους ευγνωμονούμε.

Δείτε τις «Αναπάντεχες κλήσεις». Δεν θα χάσετε. Θα φύγετε ανανεωμένοι. Όσο κατεθλιμμένοι και να είστε, δια του ιαματικού γέλωτος θα θεραπευθείτε και θα διαχειριστείτε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας με αποτελεσματικότερο τρόπο.



 Άξιοι όλοι οι συντελεστές αυτής της ευοίωνης παράστασης.

...Μετά χαράς να δω και να ξαναδώ θεάματα σαν αυτό που δεν προσβάλλουν την αισθητική μου. Γιατί τι άλλο είναι η κακογουστιά παρά άγνοια και ανηθικότητα; Ενώ το καλό είναι και ωραίο και χαρίζει αισθητική ηδονή στον αποδέκτη-συνδημιουργό. 
Ας παινέψουμε το Καλό μπας και πληθύνει.     Ίδωμεν!!!»

Ένα αφιέρωμα για τις "Αναπάντεχες κλήσεις"

Έγινε ένα αφιέρωμα από την Αγγέλα Γαβρίλη στην ιστοσελίδα Diavasame.gr για την νέα θεατρική μας παράσταση "Αναπάντεχες κλήσεις" που παίζεται στο Θέατρο ΕΛΠΙΔΑΣ.
Την ευχαριστούμε πολύ.

Η ιστοσελίδα που μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα είναι η παρακάτω:
http://www.diavasame.gr/page.aspx?itemid=spg2898