Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Για τη Σημαία μας και τον Κώστα Κουκίδη



Η μνήμη σκιρτώντας από χρόνο σε χρόνο, από γωνιά σε γωνιά, σταμάτησε δακρυσμένη σε εκείνο το παλληκάρι. Τον φρουρό της ελληνικής σημαίας μας στην Ακρόπολη τον Κώστα Κουκίδη, που όταν στις 27 Απρίλη του 1941 μπήκαν οι καταχτητές στην Αθήνα και ο βάρβαρος ναζισμός μας έκοβε την ανάσα, αυτός έμεινε ακίνητος, άφοβος και αποφασισμένος.

Να πως απαθανάτισε την πράξη του ο ανταποκριτής της εφημερίδας Daily Mail του Λονδίνου στο φύλλο της 9/6/1941 (από το περιοδικό ΕΛΛΟΠΙΑ):
«… Ο Κώστας Κουκίδης, Έλληνας στρατιώτης φύλαγε την γαλανόλευκη ελληνική σημαία στην Ακρόπολη όταν μια ομάδα ΝΑΖΙ των πλησίασαν. Κρατούσαν τη δική τους σβάστικα στα χέρια «Κατέβασε τη σημαία του είπαν και ανέβασε τη δική μας». Ο Κώστας δεν γνώριζε την γλώσσα τους μα κατάλαβε, έσφιξε τα δόντια του έλυσε το σκοινί και αργά άρχισε να κατεβάζει τη γαλανόλευκη αμίλητος … Ύστερα κοντοστάθηκε για μια στιγμή κάρφωσε τα μάτια του στον επικεφαλής Γερμανό και απότομα μ’ ένα σάλτο βρέθηκε στον διπλανό βράχο τυλίχθηκε με τη σημαία και ρίχθηκε στο κενό…»

Τούλα Μπούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου