Φωτογραφίες από τα βιβλία μου και την 'Αμυγδαλιά'

Όλα τα βιβλία της Τ. Μπούτου, επιλεγμένα τεύχη από τα Πειραϊκά Γράμματα, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, βραβεύσεις κ.α

.

.

.

Μικρό απόσπασμα από το νέο μου βιβλίο «Η Κίνα του 1978, Το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου», από τις εκδόσεις Vivliologia (2015)

Κριτικές και αναφορές στο έργο της Τούλας Μπούτου

δείτε κι άλλες κριτικές εδώ

.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (21 Μαΐου 1864)


Τα Επτάνησα έχουν μια πλούσια ιστορία από αρχαιοτάτους χρόνους όμως το κάθε νησί έχει και την ανεξάρτητη ιστορική του πορεία. Κοινοί δεσμοί τα ένωσαν όλα από τους πρώτους βυζαντινούς αιώνες όταν απετέλεσαν πια τμήμα της αυτοκρατορίας. Υπέστησαν αλλεπάλληλες επιδρομές από διάφορους λαούς. Η τουρκοκρατία είχε διάρκεια ολίγων δεκατιών. Η ενετοκρατία βοήθησε στην ανάπτυξη ενός πολιτισμού σε πάρα πολλούς τομείς. Επίσης είχε επίδραση στη γλώσσα καθώς οι πολίτες μπορούσαν να μιλούν και την ιταλική. Γενικά, τον καιρό που η Ελλάδα ήταν υπό τουρκικό ζυγό, τα επτάνησα μπορούσαν να συνεχίζουν την πολιτιστική τους ζωή και να έχουν επαφή με το δυτικό πολιτισμό.
Στις 17 του Μάη έγινε ο εορτασμός για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Από το 1864. Την ευθύνη της οργάνωσης φέτος είχε η Ο.Κ.Ι.Σ. Αθηνών και συμμετείχαν όλες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι των επτανήσων.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογία στη Ρώσικη Εκκλησία και κατόπιν σε πομπή με επικεφαλής την μπάντα του Δήμου Αθηναίων ακολούθησαν όλοι οι επτανησιακοί Σύλλογοι προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνων.

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου τελείωσε η σεμνή τελετή, στην οποία παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΟΚΙΣ Γιώργος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κα Νεοφύτου, η Πρόεδρος και η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Χαβδάτων Νατάσα Κατερέλοτ και Νάσα Κατερέλου-Κλείδωνα, ο Πρόεδρος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Β. Προαστίων κος Κεκάτος, οι σύλλογοι Καμιναράτων-Καλλιθέας- Δαμουλισκάτων ξεριζωμένων – Ματζαβινάτων και η Περιφέρεια Αττικής καθώς και ο πρώην πρ. Χαβδάτων Μανώλης Δεστούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου